Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Διάφορα ξεκάρφωτα, όπως πάντα



1. Ο Γιάννης Χουβαρδάς απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Προυστ στα Νέα. Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άνδρα; Την εντιμότητα. Και σε μια γυναίκα; Τη θηλυκότητα. Ε; Εξκιούζ μι; Η θηλυκότητα είναι αρετή; Αντίστοιχη με την εντιμότητα; Η θηλυκότητα δεν είναι ιδιότητα αντίστοιχη με την αρρενωπότητα; Θύμωσα τόσο πολύ που δεν μπορώ να εκφραστώ. Οι γυναίκες λοιπόν δεν χρειάζεται να διαθέτουν τίποτε άλλο πέρα από τη θυληκότητα, την οποία ξαφνικά ανάγουμε σε αρετή; Θα σε καταγγείλω, μικρέ σοβινιστή.



2. Ο Κόλιν Φάρελ πήρε τη Χρυσή Σφαίρα για το In Bruges που σας έλεγα πριν από καιρό! Η Κέιτ Γουίνσλετ ξέχασε την ύπαρξη της Αντζελίνας Τζολίς την ώρα που έπαιρνε τη δεύτερη Χρυσή της Σφαίρα για το Revolutionary Road, το οποίο θέλω απεγνωσμένα να δω εδώ και καιρό και έχω ήδη αποφασίσει ότι θα μου αρέσει (I’m weird like that). Μνημονεύοντας τις συνηποψήφιές της, κόλλησε για λίγο κι αναρωτήθηκε «Who’s the other one?». Μετά θυμήθηκε. Γεια σου, ρε Κέιτ! Φωτιά θα πέσει να σε κάψει!



3. Ο αγαπημένος μου Τζον Στιούαρτ, παρουσιαστής και συν-σεναριογράφος του Daily Show, της καλύτερης κωμικής ψευτοειδησεογραφικής εκπομπής στην Αμερική, Εβραίος ο ίδιος (παρεμπιπτόντως), έχει τ’ αρχίδια να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους τόσο για την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα όσο και για την αντιμετώπιση των Αμερικανών πολιτικών και των ΜΜΕ.



4. Το Lost ξεκινάει στις 21 Ιανουαρίου. Best birthday present ever! Αλλά αν υποψιαστώ ότι ο Σόγιερ θα τα φτιάξει με την Τζουλιέτ, θα ξεράσωωωωωωωωωωωωω!

5. Πέρα απ’ τα πιο σημαντικά, ένα πράγμα που μου έμεινε από τη μέρα των γεγονότων της Ασκληπιού ήταν η σιωπή των ΜΑΤατζήδων όταν ο κόσμος τους φώναζε «Δώσμου τα στοιχεία σου, πες μου τον αριθμό σου». Σε πια δημοκρατική χώρα του δυτικού κόσμου ο μπάτσος has the right to remain silent όταν οι πολίτες του ζητούν τα στοιχεία του; Ένα άλλο ήταν η απάντηση της κοπέλας που μίλησε στον Alpha στην ερώτηση τι έκαναν οι μπάτσοι όταν τους έδειχναν την κάρτα του δικηγορικού συλλόγου για να τους πείσουν ότι είναι δικηγόροι: «Μας έλεγαν ότι επειδή πήραμε μια κάρτα δε σημαίνει ότι γίναμε και δικηγόροι». Για να αναγνωριστεί η ύπαρξή σου πρέπει να γίνεις Κούγιας.

6. Ο Ανδρέας (πολύ) Μικρούτσικος ανέβαλε μεν την πρεμιέρα της εκπομπής του επειδή πέθανε η πρώην γυναίκα του Μαρία Δημητριάδη, αλλά βγήκε σε όλα τα μεσημεριανάδικα να πει τον (μεγαλούτσικο) πόνο του και άλλα ξεραστικά. Ελπίζω να υπάρχουν φαντάσματα.

7. Γιατί δεν ρίχνει κάποιος μια γιαούρτη (σε πήλινο) στον Πρετεντέρη; Θα γίνει αμέσως εθνικός ήρωας.

8 σχόλια:

tsok είπε...

Αχ winnie μου, ο σωβινισμός όπως και η κατινιά είναι μη-αξίες αναλοίωτες. Ακόμη και αναμετάξυ των "πνευματικών ανθρώπων".
Α-μπα-ραβο στην Καιτούλα, παρά το σύντομο αλτσχάιμερ. Το άξιζε το κορίτσι να είναι always the bridesmaid στα βραβεία.
Ναι ο κος Stewart γαμεί. Σε πολλά επίπεδα.
Η Τζουλιέτ αν δεν πάρει το Σώγερ θέλει να πάρει εμένα? Δεν έχω ξεχάσει το Gia...
Εισηγούμαι η γιαούρτη του λαλάκα του πρετεντέρη να έχει ΚΑΙ πέτσα, όπως αυτές που πουλάνε στην αγνή ελληνική ύπαιθρο.
Μικρούτσικος και ζουμπάς ασχολίαστοι - δεν υπάρχει λόγος...
Φιλιά!
ΥΓ Χρόνια πολλά είπαμε?

tsok είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΙΣ:
"να MHN είναι always the bridesmaid στα βραβεία".
Σκούζι...

Θράσος είπε...

winnie, όταν πας να δεις την ταινία με την Winslet πάρε μαζί,αλλά σε προειδοποιώ ότι δεν βάζω γλώσσα μέσα μου.
Μου αρέσει και εμένα ο Stewart που μπορώ να δω τίποτα από αυτόν;

winnie είπε...

Tsok, χρόνια πολλά δεν είπαμε. Χρόνια Πολλά!!!!!!

Χίλια α-μπα-ράβο στην Καιτούλα, είναι φοβερή!

Αχ, ο Τζον Στιούαρτ! Μεγάλος έρωτας...

Μα ρε Tsok, η Τζουλιέτ; Η Τζουλιέτ; Όταν έχεις την Κέιτ στο ίδιο σίριαλ, πας και γουστάρεις τη Τζουλιέτ; Άβυσσος...


Θράσο, σε κάνα μήνα που θ' ανέβω Αθήνα, πάμε να δούμε την Καιτούλα! Θα σου πάρω ποπκόρν να απασχολείσαι και να μη μιλάς!

Έχω λινκ στα Stuff το Comedy Central, το κανάλι που παίζει την εκπομπή του Τζον Στιούαρτ. Βέβαια, χωρίς υπότιτλους...

κόκκινο μπαλόνι είπε...

αχ...με τη Winnie στο σινεμά...ούτε να ανασαίνεις δεν πρέπει...όχι να σχολιάζεις...Τι γέλιο ρίχνω, καλά για θέατρο δε το συζητώ.
σε δίνω στεγνά κοπελιά
κίσιζ

winnie είπε...

Καλά να μιλάς στο σινεμά, ρε Παλιομπάλονο, αλλά να μιλάς στο θέατρο; ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ;;;;;;

Μη με δίνεις, άμα πάω σινεμά με καινούργιους ανθρώπους είμαι ευγενική. Εσένα, μετά από 1000 χρόνια που σε ξέρω, μπορώ να σε κράζω όσο θέλω!

Stepas είπε...

Για το 7: Έλα ντε;;; Πάντως όποιος του ρίξει την τσανάκα με τη γιαούρτη (πολύ μ'αρέσει στο θυληκό, έτσι το λένε στο χωριό μου) προσωπικά θα αναρτήσω αφίσα με φωτογραφία του στο δωμάτιό μου!

Καλημέρες

winnie είπε...

Stepas, καλώς μας ήρθες! Δεν είναι τέλεια λέξη Η γιαούρτΗ; Και όποιος τη ρίξει (ν' αγιάσει το χεράκι του) στο μαλάκα, παρακαλώ να 'χει και πέτσα, όπως εισηγήθηκε και η Tsok.