Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

The usual me



1. Αυτή την ιστορία με τον Ρομάν Πολάνσκι δεν την καταλαβαίνω. Ναι, είναι ένα σωρό χρονών. Ναι, ό,τι έγινε έγινε πριν από ένα σωρό χρόνια. Ναι, το θύμα λέει ότι θα προτιμούσε να ξεχάσει. Αλλά, ο Ρομάν Πολάνσκι βίασε ένα παιδί 13 χρονών. Το κορίτσι τον παρακαλούσε να σταματήσει κι αυτός συνέχιζε. Ο Ρομάν Πολάνσκι δήλωσε ένοχος στη δίκη. Ο Ρομάν Πολάνσκι έφυγε απ' τη χώρα πριν ο δικαστής του ανακοινώσει την ποινή του. Ο Ρομάν Πολάνσκι διέφυγε στην Ευρώπη όπου έκανε μεγάλη καριέρα και πολλά λεφτά και αποφεύγει τη σύλληψη εδώ και δεκαετίες. Ο Ρομάν Πολάνσκι βίασε ένα παιδί. Πώς να το κάνουμε δηλαδή. Β-ί-α-σ-ε-έ-ν-α-π-α-ι-δ-ί.

2. Θα του πάρει ο διάολος τον πατέρα του Facebook που με έχει πρήξει με τις διαφημίσεις των υποψηφίων του ΛΑΟΣ. Offensive τις ανεβάζω, offensive τις κατεβάζω, εκεί αυτό, επιμένει. Αν έχετε twitter κάντε search "#toraxeris". Εκπληκτική συλλογή προεκλογικών συνθημάτων με ρίμα, κατά το "τώρα ξέρεις, Γιώργος Καρατζαφέρης", αν πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν ήταν ο χέρης χέρης αλλά η Παρθένα Φουντουκίδου, ο Αλαβάνος, ο Ντουντού και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

3. Μαθαίνω ότι οι Πασόκοι έχουν αρχίσει ήδη να τάζουν σε διάφορους το Εθνικό Θέατρο και το Φεστιβάλ Αθηνών. Εδώ και βδομάδες. Και μόνο που φαντάζομαι τις φάτσες τους να τους τρέχουνε τα σάλια καθώς ακονίζουν τα μαχαιροπίρουνα, μου 'ρχεται ν' αλλάξω γαλαξία.

4. Το μεσημέρι έπιασα τον εαυτό μου να βλέπει Τατιάνα Στεφανίδου. Με volume. Η απέχθεια προς την εργασία έχει καταστροφικές για την υγεία συνέπειες. Μόνο αυτό έχω να σας πω.

5. Στο Love Bites, το νέο ριάλι του ΑΝΤ1, τρεις στους τέσσερις άντρες φοράνε πουκάμισο ανοιχτό μέχρι τη μέση, με ένα κομποσκοίνι κι ένα σταυρό να κρέμεται στο δασύτριχο στήθος τους. Οι ανθρωπολόγοι του μέλλοντος θα προβληματιστούν.

6. Αυτή η ιστορία με τους τρομοκράτες της κατσαρόλας βρομάει πάρα πολύ. Σκέφτομαι την κοπελίτσα. Μπορεί να είναι τόσο ηλίθια που να είναι όντως μπλεγμένη. Αλλά μπορεί και να έπιασε απλώς τον λάθος γκόμενο. Πώς επιβιώνεις από κάτι τέτοιο;

7. Ο Καραμανλής ψωνίζει γραβάτες απ' τα καλάθια; Δεν εξηγείται αλλιώς. Πότε θα πει κάποιος στον Τσίπρα να μη φοράει άσπρο πουκάμισο με σακάκι χωρίς γραβάτα; Φόρα ένα χρωματιστό πουκάμισο και πέτα τα σακάκια, καλέ μου άνθρωπε, τι παριστάνεις; Περιμένεις να μας ψηφίσουν οι νοικοκυραίοι επειδή φοράς σακάκι; Η καρδούλα της Αλέκας μου χάρισε ένα σετ νέων κοιλιακών. Επίσης λατρεύω σκηνή με ΓΑΠ που φοράει το σακάκι και τινάζει τους ώμους σε σλόου μόσιον αλά Μάτριξ στο είμαι-ο-λευκός-ομπάμα-χωρίς-την-εξυπνάδα-και-τις-ηγετικές-ικανότητες σποτ του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που μας λέει στο τέλος "πάμε;". Good times.

8. Τα 'γραψα όλα μαζεμένα κι έβγαλα το άχτι μου.

1 σχόλιο:

Known είπε...

Ο Πολάνσκι δήλωσε ένοχος στη δίκη γιατί είχε κάνει συμφωνία με τον δικαστή ώστε να πέσει στα μαλακά. Ο δικαστής την αθέτησε, και ο Πολάνσκι την κοπάνησε. Πήγε στη Γαλλία όπου το σεξ με άτομα 13 χρονών δεν είναι παράνομο, οπότε δεν μπρούσε να εκδοθεί για αυτό το αδίκημα (πρέπει να διώκεται και στις δύο χώρες για να εκδοθεί). Γενικά οι Ευρωπαίοι είναι πιο κουλ στο θέμα του σεξ με ανηλίκους. Αν αυτό είναι σωστό και υπό ποιες προϋποθέσεις, είναι μεγάλη κουβέντα.

Υπάρχει η ηθική πλευρά και η νομική πλευρά του θέματος.

Ηθικά, ο Πολάνσκι είναι αισχρός και κατακριτέος για το συγκεκριμένο περιστατικό. Το θύμα του, πάντως, δεν είπε απλώς ότι θα προτιμούσε να ξεχάσει, είπε ότι τον έχει συγχωρέσει. Ο δικαστής πάλι, όχι.

Νομικά, το θέμα είναι αρκετά μπλεγμένο και πρέπει να βαδίσουμε βάσει κανόνων και νόμων που αγνοούμε. Αυτό που μένει σε εμένα είναι η απύθμενη μαλακία (με το παρντόν) των Αμερικανών, η εκδικητικότητα και η αίσθηση της ανωτερότητας εις βάρος του υπόλοιπου κόσμου.

Σε όσους υποστηρίζουν ότι ο Πολάνσκι τη γλύτωσε τόσα χρόνια επειδή είχε φράγκα και ήταν διάσημος, μπορείς να απαντήσεις ότι αν δεν είχε φράγκα και δεν ήταν διάσημος οι Αμερικανοί θα τον είχαν ξεχάσει από χρόνια, όπως κάνουν με άλλους βιαστές - αλλά όχι, έπρεπε να τιμωρηθεί παραδειγματικά για να επιδειχθεί η δύναμη των ΗΠΑ. (Όπως και ο Σαντάμ.)

Λες η Στεφανίδου να έχει σχέση με όλα αυτά;