Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Αργία μήτηρ



Το καινούργιο μου παιχνιδάκι είναι να κάνω label τις διαφημίσεις στο Facebook ως "offensive". Αδυνάτισμα, γυμναστική, τεστ IQ που με προκαλούν να δω αν είμαι το ίδιο έξυπνη με την Καλομοίρα, γκάτζετ για να εντοπίζω πού βρίσκονται οι φίλοι μου όταν με παίρνουν απ' το κινητό τους, γάμοι, βαφτίσια, γραφεία συνοικεσίων, όλα με προσβάλουν. Πρέπει να έχω τον πιο εύθικτο λογαριασμό στο Facebook.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παίρνει συνέντευξη από τον Λούη των Βαμμένων Κόκκινων Μαλλιών στα Νέα. Ο απίθανος αυτός τύπος του μιλάει για τα νιάτα του και η συζήτηση φτάνει στον καιρό της Κατοχής, όταν ήταν στην ΕΠΟΝ και έγραφε συνθήματα στους τοίχους. Σχόλιο του Σ. Θεοδωράκη: "Ωραία χρόνια...". Ερώτηση δική μου: Είσαι μαλάκας, άνθρωπέ μου;

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς της Ράντου στον ΑΝΤ1, που ήταν ένα απ' τα πιο σεξιστικά και μισογύνικα πράγματα που έχω δει τον τελευταίο καιρό (άραγε η Ράντου, που την εκτιμώ κιόλας, δεν το κατάλαβε όταν διάβασε το σενάριο;), εκεί που η ηρωίδα προσπαθεί να πείσει τον άντρα της να πάρουν νταντά για το μωρό ώστε να μπορέσει η ίδια να επιστρέψει στη δουλειά της, γυρνάει στο μωρό και του λέει: "Θες, παιδί μου, να είναι η μαμά συνέχεια πάνω απ' το κεφάλι σου; Να είναι υπερπροστατευτική; Να σε κάνει κι ομοφυλόφιλο;". Φαντάζομαι ότι αν η ατάκα ήταν "Να σε κάνει πούστη", δεν θα είχε τολμήσει κανείς να την ξεστομίσει. Α, ο πολιτικά ορθός λόγος, πώς ομορφαίνει τα πάντα! Α, πόσο λιγότερο πονάει όταν σε μαστιγώνουν με τριαντάφυλλα!

5 σχόλια:

tsok είπε...

πάσης κακίας (ετέρων;)

winnie είπε...

Δεν ξέρω για ετέρων, αλλά για ημών σίγουρα...

Θράσος είπε...

το ξαναλέω, τα θυμωμένα πόστ σου είναι τα καλύτερα σου.
τώρα για την ατάκα του θεοδωράκη και το σήριαλ της ράντου σου υπενθυμίζω ότι αν μένεις σε μικρά αν και χοντρά ελλατώματα των καλών εκπομπών, θα έπρεπε να ουρλιάζεις στις κακές που αποτελούν το 99% των εκπομπών της ελλ.τηλεόρασης.

tsok είπε...

Σορρύ θράσο μου που σου τη λέω κιόλα, αλλά αν αναγάγουμε το θεοδωράκη και τη Πάντου (που τους εκτιμώ ιδιαίτερα στον τομέα τους) σε "καλή" ελληνική τηλεόραση, έχουμε χάσει το τόπι. Όχι επειδή είναι κακές οι εκπομπές τους, αλλά επειδή τους έχωμεν και σε μία εκτίμηση. Κι αν κατάλαβα καλά αυτό χάλασε και τη σεπτή μας οικοδέσποινα. Ότι δηλ. άνθρωποι που εκτιμά "γλίστρισαν" προς το λαϊκισμό ή το εύκολο γέλιο ή τη μαζική τηλεθέαση - όπως θες πες το. Άρα, δεν δουλεύουν με γνώμονα και κανόνα τη δική τους αισθητική... Για βαριές περιπτώσεις αηδίας και εμετού από την τηλεοπτική μας πραγματικότητα συστήνω αυτό και κερνάω και τα χαρτομάνδηλα:
http://www.youtube.com/watch?v=9XwiqAziVcM

winnie είπε...

Θράσο, ξαναευχαριστώ! Έχω πολλούς λόγους να γκρινιάζω και να γράφω θυμωμένα ποστ αλλά κρατιέμαι γιατί δεν είναι δυνατόν να γκρινιάζω συνέχεια. Ή μήπως είναι; Βρε μπας και αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας μου;

Όσο για την κουβέντα που άνοιξε η tsok, να πω καταρχάς ότι δεν θεωρώ το σίριαλ της Ράντου καλή ελληνική τηλεόραση, έχει πολύ κακούς, unfunny διαλόγους, πολύ κακό ρυθμό στη σκηνοθεσία και χαζές και βαρετές κεντρικές ιδέες. Τα δύο πρώτα επεισόδια ήταν καλά, μετά χάλια. Πάντως εξακολουθω να εκτιμώ τη Ράντου.

Τον Θεοδωράκη δεν τον εκτιμώ, μου βγάζει μια φοβερή έπαρση και μεγάλο κωλοπαιδισμό. Θεωρώ ότι είναι μια φούσκα και τίποτα παραπάνω. Την εκπομπή του δεν την βλέπω γιατί βαριέμαι. Η ατάκα του μου χτύπησε για τη μνημειώδη ηλιθιότητά της.

Τέλος πάντων, σίγουρα υπάρχουν χειρότερα κι απ' τους δύο, αλλά η ατάκα που είπε η Ράντου είναι μεγάλο ελάττωμα, ασυγχώρητο in my book.

Πωπω, πάλι σεντόνι! Σόρι, αγαπητό κοινό, πρώτη φορά μου συνέβη!