Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Εκλιπαρώ τη συγνώμη σας



Το είπε η Αλέκα! Το είπε η απόλυτη θεά! Το είπε! «Στην αληθινή κοινωνική εξέγερση, δε θα σπάσει ούτε τζάμι». Τ’ ακούτε, κωλόπαιδα; Ούτε τζάμι!

Στην αληθινή κοινωνική εξέγερση (θα μας πει το ΚΚΕ πότε θα είναι, μην ανησυχείτε) θα πάρουμε τα σκαμνάκια μας, αυτά που κουβαλάνε οι γριές στην εκκλησία για να μη στέκονται όρθιες, και θα πάμε να καθήσουμε ήσυχα έξω από τη Βουλή. Βραδυνό ένδυμα προαιρετικό.

Ο Περισσός θα έχει φέρει τα σαμοβάρια με το τσάι, θα σερβιριστούμε όλοι ίσες μερίδες, και θα σηκώνουμε το χέρι για να πάρουμε το λόγο. Όποιανού είναι η σειρά του να μιλήσει, θα επιτρέπεται να φωνάξει χαμηλοφώνως συνθήματα όπως «Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος, αν δεν σας πειράζει» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, παρακαλώ». Επίσης επιτρέπεται το «Εκλιπαρώ τη συγνώμη σας, πιστεύω πως ίσως θα έπρεπε να γίνει αναδιανομή του πλούτου».

Όταν θα βγει να μιλήσει η συντρόφισσα μητερούλα, θα υπάρχει floor manager με κάρτες που θα γράφουν «χειροκροτήστε». Θα χειροκροτήσουμε. Όταν τελειώσει η συντρόφισσα μητερούλα, θα σταθούμε στην ουρά για να επιστρέψουμε τα φλυτζάνια (είναι και λιμόζ οι πορσελάνες) και θα αποχωρήσουμε ειρηνικά. Θα επιστρέψουμε με τάξη στα σπίτια μας και θα περιμένουμε να ανατραπεί ο καπιταλισμός από τη ντροπή και την αμηχανία του.

Ο καπιταλισμός δεν θα μπορέσει να αντέξει τα βλοσυρά μας βλέμματα -που θα αναμεταδίδει ο Πρετεντέρης ζωντανά, ικανοποιημένος που έγινε επιτέλους μια καθωσπρέπει κοινωνική εξέγερση που δεν κρεμάει πανιά στους ξένους Παρθενώνες- και θα παραδώσει την εξουσία στην Αλέκα. Στην τελετή παράδοσης, οι ηγέτες του καπιταλισμού θα εμφανιστούν μετανοιωμένοι για το κακό που έκαναν, θα παραδεχτούν ότι δεν είχαν καταλάβει το λάθος τους μέχρι που τους κοιτάξαμε έντονα στα μάτια, και θα εξάρουν τη χάρη με την οποία we sipped το τσάι μας, χωρίς να διανοηθούμε καν να το ρουφήξουμε απ’ το πιατάκι επειδή έκαιγε. «Μπροστά σε τόση αυταπάρνηση, τόση αυτοθυσία, δεν μπορούσαμε παρά να υποχωρήσουμε» θα πουν στην Αλέκα. Εκείνη θα απαντήσει «Ευχαριστώ πολύ, το εκτιμώ».

Η συντρόφισσα μητερούλα δεν μιλάει στον αέρα. Τα λόγια της βασίζονται σε ιστορικά παραδείγματα. Όλοι εσείς που αυταπατάστε ότι είστε μέρος της κοινωνίας , οπότε η εξέγερσή σας είναι ντε φάκτο κοινωνική, μην κάνετε ότι δεν θυμόσαστε: Το 1789 άνοιξε καμιά μύτη; Το 1917 έσπασε κανά τζάμι; Προς Θεού (βοήθειά μας), δεν συγκρίνω αυτό που ζούμε με τη Γαλλική και την Οκτωβριανή Επανάσταση, λέω απλώς ότι πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από αυτές, που, όπως και να το κάνουμε, φαντάζομαι ότι ακόμα κι η συντρόφισσα μητερούλα θα παραδέχεται ότι ήταν αληθινές κοινωνικές εξεγέρσεις.

5 σχόλια:

κόκκινο μπαλόνι είπε...

ΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
Μα τι θεά που είσαι όταν τα παίρνεις με το ΚΚΕ!!!!!
Σπάστα!
υ.γ. Αν δε σας κάνει κόπο μια γουλιά γάλα στο δικό μου τσάι, παρακαλώ! Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Μπορει να εχει υποψη της τη Βελουδινη Επανασταση και να τα λεει ολα αυτα! Οπως και να εχει παντως καλα κανει και τα λεει για να τα παιρνεις εσυ και να γραφεις τοσο τετοια ποστ!

winnie είπε...

Μπαλόνι και χμμμ, λέγω, πολλά ευχαριστώ, εκτιμώ ιδιαιτέρως τα ευγενικά σας λόγια, παλιόφιλοι.

Επιτρέψτε μου να συμπληρώσω, αν δεν ενοχλείστε, ότι ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, παρακαλώ, αν δεν είναι υπερβολικός κόπος. Τι;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι δεν έχω ξαναπεράσει από τα μέρη σου, αλλά ανάθεμά με αν αυτό δεν ήταν ένα υπέροχο post. Το μπαλόνι με έστειλε, ξέρεις...

Υ.Γ. I' ll be back!

winnie είπε...

Silentcrossing, καλώς το! Τρέχω να σε επισκεφτώ!