Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

I'm standing at the crosswords


Φέτος το καλοκαίρι πρέπει να έλυσα περισσότερα σταυρόλεξα από κάθε άλλη φορά. Αυτό λέει κάτι τόσο για τις διακοπές μου όσο και για την όρεξή μου για δουλειά (είχα δουλειά να κάνω, στη δεύτερη, οικογενειακή φάση των διακοπών).

Παρόλο που από ένα σημείο και μετά οι περισσότεροι ορισμοί είναι ίδιοι (Βουνό της Σαμοθράκης: Σάος, κτητικό της αρχαίας: Σα, Πείσμα, μια γραφή: Ινάτι, you get the picture) πάντα μου έμεναν μερικά κουτάκια άδεια, όσο εύκολο κι αν ήταν το σταυρόλεξο. Αυτό λέει μάλλον κάτι βαθιά φιλοσοφικό για τη ζωή, αλλά βαριέμαι τώρα να ψάξω να βρω τι. Τις περισσότερες φορές συμπλήρωνα αυτά τα άδεια κουτάκια, που συνήθως ανήκουν σε ορισμούς όπως «Αιθίοπας φύλαρχος», «Ο αριθμός 384 με γράμματα», «Αιγυπτιακός πάπυρος», με όποιο γράμμα του αλφαβήτου μου ερχόταν, δημιουργώντας λέξεις όπως Ξας ή Βας ή Ψας (ο Αιθίοπας φύλαρχος), ΩΤΔ ή ΧΡΔ ή ΦΛΔ (το 384) και άνι ή όνο ή ένο (ο αιγυπτιακός πάπυρος). Αυτό λέει κάτι για το χαρακτήρα μου, πιθανότατα κάτι κακό, so we wont go there.

Όμως, το ξέρατε εσείς ότι υπάρχουν πορνογραφικά (ή σχεδόν) σταυρόλεξα; Τόμοι με σκανδιναβικά στολισμένα με φωτογραφίες από ημίγυμνες γκόμενες, που τουρλώνουν αισθησιακά τους κώλους τους δίπλα στον ορισμό «Υπόσχεση στο Θεό: Τάμα». Στο πάνω μέρος υπάρχουν τίτλοι όπως «Αντισταθείτε λύτες στα... μάτια μαγνήτες» και «Μήπως σας φορτώσαμε, καλοί μας αναγνώστες;». Αλήθεια λέω, το αγόρασε κατά λάθος η ξαδέρφη μου απ’ το περίπτερο του χωριού.

Να λοιπόν που η γνωστή δικαιολογία για την αγορά του Playboy («το παίρνω για τα άρθρα») βρήκε τη δικαίωσή της και να που υπάρχει ένα έντυπο για να το πάρεις στην τουαλέτα και να συνδυάσεις πραγματικά το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ποιο είναι το τερπνό και ποιο το ωφέλιμο αποφασίζει κατά βούληση ο αναγνώστης.

3 σχόλια:

ΜαΚου είπε...

Το άλλο ωραίο (που φαντάζομαι όμως ότι το έχεις ήδη προσέξει) είναι που σε ένα περιοδικό με σταυρόλεξα, νομίζω ένα που λέγεται "σκανδιναβικά", οι κοπέλες που στολίζουν το εξώφυλλο έχουν μαγιό-αποτέλεσμα κολλάζ.Οι δόλιες, είχαν κάνει φωτογράφηση για άλλου τύπου περιοδικό και βρέθηκαν εξώφυλλο σε σταυρόλεξα. Μάλλον είναι ξένα μοντέλα, αλλά για σκέψου το ενδεχόμενο του να είναι κάποια από αυτές ελληνίδα, να πάει η μάνα της να πάρει σταυρόλεξο και να δει το κορίτσι της εξώφυλλο...και να προσέξει και το κολλάζ...(far fetched, i know). Αναρωτιέμαι, το γράφεις στο βιογραφικό σου αν έχεις εξώφυλλο στο "Τεστ" ή στο "Σκανδιναβικά";
Μα τι κάθομαι και σκέφτομαι ώρες-ώρες...μάλλον βαριέμαι στη δουλειά ή μάλλον, όπως λες και εσύ, κάτι λέει αυτό για μένα!

Θράσος είπε...

Δεν είχα ποτέ υπομονή για σταυρόλεξα.
Σε προσκάλεσα για blogoπαίχνιδο.
Αν έχεις όρεξη παίξε και εσύ.

winnie είπε...

Δηλαδή ήτανε γυμνές και τους φορέσανε μαγιό στο φότοσοπ για να τις βάλουνε στο σταυρόλεξο; Τι ταλαιπωρία!

Θράσο, ευχαριστώ για την πρόσκληση!